DANSKE SCENOGRAFER

Kurser og arrangementer i 2. halvår 2024

Så er vi klar med efterårets kursusprogram.

Danske Scenografers Kursusudvalg mødes to gange årligt for at planlægge spændende og relevante aktiviteter for vores medlemmer. Her kan du læse mere om vores interne udvalg, som gode ildsjæle lægger mange kræfter i at drifte og udvikle.

Kursusudvalgets aktiviteter vælges med omhu suppleres løbende af forskellige tiltag i den øvrige branche (hvor der hele tiden sker meget!) samt af vores AI-udvalg og Bæredygtighedsudvalg, der har fokus rettet de konkrete områder. Der sker rigtig meget i branchen – og det betyder også, at der er et hav af gode tilbud, både de gratis og dem, der koster.

Vi oplever desværre fortsat, at der er få tilmeldinger til vores kurser og arrangementer, som bl.a. medfører sene aflysninger. Det gælder for alle aktiviteter, både de traditionelle it-kurser og bagom kulissen i form af teaterbesøg. Den situation forsøger vi at tage bestik af og evaluere på.

I dette halvår vil vi derfor udbyde færre kurser og håbe, at det medfører større deltagelse.

Men vi vil samtidig opfordre jer alle til at melde ind, hvis I har særlige ønsker til kurser eller aktiviteter. Vi vil meget gerne aktivere forskellige og relevante tiltag, hvis I kan samle 5-10 kolleger, der i fællesskab forpligter sig til deltagelse. Sekretariatet bistår naturligvis planlægning og formidling. På den måde sikrer vi, at tilbuddene er relevante for netop jer. Ring eller skriv til sekretariatet (ds@scenograf.dk), så vi kan tage en snak om det.

Kurser og arrangementer i Danske Scenografer efterår/vinter 2024

19. august – Møde i erfagruppe om kostumedesign : En gruppe kostumedesignere har taget initiativ til oprettelsen af en erfagruppe for kostumedesignere, hvor man der er rig mulighed for at erfaringsudveksle inden for kostumedesign-faget. På hjemmesiden kan du læse mere om initiativet. 

22. august – Workshop for medlemmer om kreditering indenfor film/tv : Til workshoppen vil vi sammen kortlægge og drøfte ønsker til og udfordringer med kreditering indenfor film og tv-området. Vi følger op med en lignende workshop for kreditering på scenekunstområdet. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

4. september – AI inspirationsaften om brug af AI i kreative processer : Nærmere information følger på hjemmesiden.

25. september – Inspirationsaften om udstillingsdesign og scenografi : På denne inspirationsaften vil Torden & Lynild, et designbureau, som skaber stærke narrative rum til udstillinger, scenekunst mm., dele erfaringer og viden inden for udstillingsområdet – bl.a. med udgangspunkt i deres prisvindende udstilling. Aftenen er tænkt som et dialogbaseret møde med diskussioner og udveksling af erfaringer og viden inden for området, så alle kan blive inspireret på tværs og sammen dygtiggøre sig inden for feltet. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

7. og 10. oktober – Kursus i SketchUp Advanceret : Bliv introduceret til en masse nye værktøjer, som vil øge din hastighed og gøre dig i stand til at bygge mere komplekse 3D modeller. Kurset varer to eftermiddage og afholdes både fysisk og online. På dette kursus lærer du at anvende programmets avancerede funktioner, lige fra landskabsværktøjet Sandbox Tools til modellering af en bygning ud fra et foto vha. Match Photo. Desuden bliver du introduceret til gratis extensions, der gør det muligt at tegne spline-kurver og bygge dobbeltkrumme former. Læs mere og tilmeld dig kurset her.

29. og 31. oktober – Kursus i Procreate : Der undervises i de mere grundlæggende teknikker til at tegne, tilpasse og organisere pensler og billeder og justere farvelag og lave speeddraw-videoer. I løbet af den anden session udforskes mere avancerede teknikker med masker, lag-masker og diverse fritlægningstaktikker. Filformater, tekst, med stort fokus på stoflighed og tekstur. Læs mere og tilmeld dig kurset her.

21. november – Danske Scenografers ordinære generalforsamling : Husk at sætte et KÆMPE kryds i kalenderen allerede nu! Du skal jo nødigt gå glip af den årlige generalforsamling i Danske Scenografer, hvor der er rig mulighed for at blive klogere på din fagforening og samtidig mødes med dine fagkolleger i uhøjtidelige og rare rammer over en god bid mad og drikke. Følg med på hjemmesiden, hvor vi til efteråret udsender dagsorden og materiale til brug for årets generalforsamling.

I Danske Scenografers kalender kan du desuden altid følge med i, hvad der rør sig af større events i branchen, hvornår vi afvikler bestyrelsesmøder og meget mere. Du finder kalenderen lige her.