DANSKE SCENOGRAFER

Debat om kunstneres trivsel på Kulturmøde Mors 2024

Danske Scenografer og flere andre organisationer i kunst- og kulturbranchen arbejder sammen i regi af Dansk Kunstnerråd og i samarbejde med Danmarks Statistik om at kortlægge kunstneres arbejdsvilkår, som vi kan anvende politisk. Du har tidligere læst om Kunstnere i Tal – som vi løbende arbejder på at udbygge. Læs mere om statistikken her.

Netop som følge af denne kortlægning har vi et fundament at tale ud fra – både om udfordringer og løsninger.

Kunstnernes arbejdsvilkår er også i år et emne, der bringes op på Kulturmødet Mors. Danske Scenografer havde sidste år et indlæg om netop freelanceres arbejdsvilkår.

Dansk Kunstnerråd m.fl. inviterer til netværksmøde på tværs af faglighederne i kulturen, hvor fokus er at se og arbejde med kultursektoren som et økosystem, hvis vi vil mistrivsel i branchen til livs – ligesom vi må arbejde sammen på tværs af faggrænser og kunstfaglige skel, hvis vi skal løse den fælles opgave at sikre gode arbejdsvilkår i kunsten og kulturen. Her kan du møde kunstnere, kulturakademikere og kulturledere, der deler konkrete eksempler på, hvordan branchen kan forbedres – og du får rig mulighed for at give dit besyv med.

Læs mere om netværksmødet her.