DANSKE SCENOGRAFER

Vil du med til høring på Christiansborg om produktionsrabatter?

Dit input er vigtigt!

Som vi tidligere har orienteret om, er Danske Scenografer en del af ‘Alliancen for en dansk produktionsrabat/incentivordning’, som arbejder for at fremme produktion i Danmark. Læs tidligere nyhed her.

For at skabe politisk interesse, debat og synlighed om ordningen, har Alliancen har taget initiativ til en høring på Christiansborg. Høringen finder sted i Fællessalen den 29. august 2024 kl. 9.00-13.00.

Formålet med en incentivordning er, at f.eks. streamingtjenester lægger deres produktion – og penge – i Danmark og bruger dansk arbejdskraft, der betaler skat, og bruger danske serviceydelser. Undersøgelser viser, at det er en investering, der kommer op til fire gange igen. Det skaber en ulige og skæv konkurrencesituation, at Danmark er det eneste filmland i Europa, der ikke tilbyder produktionsrabat.

På dagen vil en bred alliance af filmbranchens aktører dele cases, erfaringer fra andre lande og invitere til konstruktiv debat med erhvervs- og filmordførere. Du kan læse den fulde invitation med program for dagen her.

Din stemme er vigtig i dette arbejde. Vi håber derfor, at du har lyst til at deltage i høringen på Christiansborg, hvor alle er velkomne. Du tilmelder dig her.