DANSKE SCENOGRAFER

Inspirationsaftener om bæredygtighed og AI i efteråret

Danske Scenografers Bæredygtighedsudvalg og AI-udvalg står nu klar med nye saloner i efteråret, som har til formål at videndele og inspirere på tværs af branchen inden for disse områder, som kan være svære at navigere i – og hvor løsningen ikke altid er givet på forhånd, og vi derfor er nødt til at være kreative og udviklende sammen.

Bæredygtighedssaloner

Vi har med stor succes afholdt flere bæredygtighedssaloner, hvor vi videndeler på tværs og bliver klogere på tiltag i den grønne omstilling. Nu står vi klar med to nye saloner!

Den 3. oktober vil Mikkel Rubæk fra Det Kongelige Teater fortælle mere om arbejdet med bæredygtig produktion på landets største teater. Mikkel har allerede delt sin store viden med mange andre af landets teatre, og vi glæder os til at høre om de konkrete processer og tanker ift. en grønnere produktion. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

Den 6. november sætter vi fokus på bæredygtige film- og tv-produktioner. Production designer Gustav Pontoppidan vil fortælle om sit arbejde på serien ’Graverne’, som har premiere på TV2 til efteråret. Her arbejdede den samlede produktion sammen om en Green Film-certificering, hvilket også stillede store og andre krav til hele Artdepartment og dermed også det konceptuerende production design for serien. Hvordan finder man den gode balance i dette arbejde, tager det længere tid end ’normalt’, skal man have andre værktøjer, arbejdsmetoder osv. Production designer Mette Rio vil supplere med sine erfaringer inden for branchen og seneste produktioner. Mette er ligeledes én af filmbranchens nye danske bæredygtighedseksperter, og er dermed en af 5, der er certificeret bæredygtighedskonsulent. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

AI-inspirationsaften

Vi har et stort fokus på hele området omkring kunstig intelligens. Hvad er det for en størrelse, hvordan håndterer vi det rettighedsmæssigt, hvad med vores fremtidige jobs, hvordan bruger vi det smartest og strategisk – og hvordan inspirerer vi og videndeler bedst på tværs af kunstneriske faggrupper?

Vi gentager derfor succesen fra sidste AI inspirationsaften og inviterer til ny inspirationsaften den 4. september 2024, instruktør Piotr Winiewicz og production designer Emilia Bongilaj fortæller om deres arbejde med filmen “About a hero”.  Det særlige ved denne film er, at den er skrevet og skabt i samarbejde med “AI computeren”, Kasper Hauser. Kaspar er trænet på et datasæt af film, videnskabelige artikler og interviews med den 80 årige filminstruktør, Werner Herzog. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.