DANSKE SCENOGRAFER

Efteruddannelsespulje hos DFI

I seneste Filmforlig blev der afsat midler til en ny støtteordning i filmbranchen, hvor aktører kan søge om økonomisk støtte til efteruddannelse og kompetenceudvikling – både til kursusbetaling og tabt arbejdsfortjeneste. Det var vi glade for dengang, og det er vi stadigvæk. De fleste af jer arbejder på freelancebasis, hvorfor efteruddannelse og kurser ikke nødvendigvis er noget, I får tildelt fra en arbejdsgiver.

Af Filmaftalen fremgår: ”Der afsættes 3,0 mio. kr. årligt i aftaleperioden til en pulje, hvor f.eks. løst-ansatte, freelancere og projektansatte i dansk indholdsproduktion kan søge om tilskud til dækning af brugerbetaling samt tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med efteruddannelses- og kompetenceudviklingsforløb. De nærmere puljekriterier fastsættes i dialog med relevante aktører i branchen. Puljen administreres af Det Danske Filminstitut, og administration af puljen finansieres af bevillingen til puljen.”

Danske Scenografer indgav naturligvis høringssvar i forbindelse med udkast til bekendtgørelse om pulje til efteruddannelse og kompetenceudvikling i filmbranchen. Det kan du læse mere om her.

Det er Dansk Filminstitut (DFI), der har fået til opgave at administrere puljen på årligt 3 mio. kr.

Fra efteråret 2024 vil medarbejdere i den danske filmbranche få mulighed for at søge om tilskud til brugerbetaling for efteruddannelses- og kompetenceudviklingsforløb samt kompensation for tabt arbejdsfortjeneste.

Formålet med denne støtteordning er at fremme efteruddannelse og kompetenceudvikling i filmbranchen, især inden for områder, der er nødvendige for at håndtere den komplekse medievirkelighed, som filmproduktionen i dag opererer under. Ordningen understøtter desuden filmlovens mål om at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark.

Der vil blandt andet kunne ydes støtte til efteruddannelse og kompetenceudvikling inden for område bærdygtig filmproduktion og ny teknologi, men også til juridiske forhold, forretningsudvikling, internationale aftaleforhold, præcisering af målgrupper og markedsføring.

DFI oplyser, at ansøgningsmaterialet er tilgængeligt fra midten af september 2024 – med ansøgningsfrist 1. oktober 2024.

Du kan læse mere på DFI’s hjemmeside.