DANSKE SCENOGRAFER

Scenekunstskolens udmelding om nedlæggelse af faglinjer

Scenekunstskolens rektor Emmet Feigenberg udmeldte i sommer, at de planlægger at gennemføre ændringer i form af en ny struktur, som opfylder opdraget fra den politiske aftale fra 2021 om at skabe bedre sammenhæng mellem vores bachelor- og kandidatuddannelser. Det betyder i praksis, at det praktiske niveau i uddannelsen, dvs. scene- og rekvisitkonstruktion, reduceres til fordel for det ledelsesmæssige niveau. Læs mere om skolens overvejelser og ændringer.

Danske Scenografer følger sagen tæt og har også udtrykt vores støtte til Foreningen for forestillingsledere, regissører og rekvisitører i forbindelse med skolens udmelding om nedlæggelse af faglinjerne. Det gør vi naturligvis også, fordi ændringerne har stor påvirkning på bl.a. scenografens arbejde.

Vi har på den baggrund sendt et brev til Emmet Feigenberg, hvori vi udtrykker vores bekymring. Vi skriver bl.a. “Rekvisitører og scenemestre er ikke kun essentielle for vores faggruppers professionelle arbejde, men også for deres uddannelse på skolen. Det er afgørende, at lysdesignere, scenografer m.fl. allerede under uddannelsen bliver præsenteret for den faglighed, som realiseringsuddannelserne indebærer, så de på den måde hviler på et stærkere fundament, når de som færdiguddannede selv skal realisere og udføre kunsten.” Her kan du læse det fulde brev, som Danske Scenografer har sendt til Emmet , rektor på Den Danske Scenekunstskole.

Vi har modtaget et fint svar fra Emmet, hvori han bl.a. oplyser, at skolen snart vil arrangere et branchemøde om sagen, hvor Danske Scenografer naturligvis bliver inviteret, ligesom der vil være andre muligheder for dialog.  Emmet oplyser også, at der er mange ønsker og skolen ønsker at imødekomme så mange som muligt i tilrettelæggelsen af uddannelserne.

Vi ser frem til at deltage i branchemødet om skolens justeringer for at høre mere om bevæggrundene og ikke mindst ytre vores refleksioner omkring de konkrete uddannelsers vigtighed og væsentlighed.