DANSKE SCENOGRAFER

Tillykke til vinder af ‘Bedste Scenografi U21’ til The Next Film Festival 2024

The Next Film Festival blev i år afviklet den 1. september 2024. Danske Scenografer støtter festivalen, fordi det er en relevant brancheevent, som understøtter udvikling af talent. Du kan læse mere om festivalen her.

Vi er naturligvis særligt optaget af de områder, som vores medlemmer arbejder indenfor.

I år gik prisen for ‘Bedste Scenografi U21’ til filmen Max, som Mona de Souza har lavet scenografi til. Filmen foregår i en nær fremtid, hvor alle har en AI-assistent. John føler sig ikke som et menneske, da hele hans verden og hans eget liv er styret af den kraftfulde AI: MAX.

Juryens begrundede valget med disse ord:

Scenografien skaber rammen for fortællingen – hvor er vi henne, hvordan ser der ud, hvordan føles det, hvordan fungerer spillerne i det skabte rum. Det er alt sammen parametre som scenografen skal forholde sig til i samarbejde med instruktør og fotograf. Der er utrolig mange muligheder, så det er helt afgørende at scenografen er bevidst om de mange valg.

Denne film har taget nogle meget præcise valg og den har derfor fået et meget præcist udtryk. Det virker stærk, rystende og anderledes – det er en ny og på samme tidspunkt genkendelig verden der er blevet skabt gennem scenografien.

Vi ønsker Mona og alle de andre vindere et stort tillykke med prisen!

Foto: TNFF