DANSKE SCENOGRAFER

Debatindlæg: YouSee truer dansk film og tv på eksistensen

Danske Scenografer er fortsat meget optaget af sagen, hvor YouSee har opsagt aftaler med Copydan og siden 1. april har vist indhold uden aftale. Sagen har stor betydning for vores medlemmer, som potentielt vil opleve en stor nedgang i andelen af rettighedsvederlag.

Vi arbejder sammen med branchens øvrige aktører om at skabe synlighed og dermed politisk bevågenhed om situationen. YouSees ejerkreds, politikere, samarbejdspartnere og tv-seere har brug for at kende sagens omdrejningspunkt og dermed de store konsekvenser, den har for kunstnerne/rettighedshaverne.

Dansk Filmfotograf Forbund, Dansk Filmklipperselskab og Danske Scenografer har arbejdet sammen om et debatindlæg, der sætter lys på sagen med udgangspunkt i vores faggrupper.    

I debatindlægget fremhæver vi bl.a. YouSee lige nu bruger vores indhold både uden aftale og en betaling, der kan fordeles til vores kolleger, fordi der ligger en risiko for en stor udgift for den enkelte filmfotograf, production designer og filmklipper ved at modtage pengene, hvis YouSee vinder retssagen om 5-7 år. For vores medlemmer er ligesom mange andre i branchen løst ansat og skifter mellem tidsbegrænsede ansættelser fra projekt til projekt. Derfor er vi meget afhængige af de indtægter, der kommer fra rettighederne. Der er en helt afgørende indtægtskilde i det, man kunne kalde et ustabilt arbejdsliv, og den er nu truet.

Du kan læse hele debatindlægget på Jyllandspostens hjemmeside (bag betalingsmur).