DANSKE SCENOGRAFER

Workshop 24. oktober – Bæredygtig kultur i praksis

Danske Scenografer er som medlem af ASSITEJ Danmark inviteret til at deltage i en spændende og relevant workshop om ‘Bæredygtig kultur i praksis’, som afvikles af ASSITEJ og Teater Hund i fællesskab. Den sociale bæredygtighed er et stort fokusområde for bestyrelsen og vores udvalg, og vi er derfor begejstrede for, at der afvikles workshop om netop dette.

Vores medlemmer kan deltage i workshoppen gratis, som finder sted torsdag den 24. oktober kl. 10-12 på Teater Hund, Østerbrogade 95, kld., 2100 KBH Ø. Læs mere og tilmeld dig her.

ASSITEJ skriver følgende om arrangementet:

Projektet Fair Practice Kultur vil skabe engagement og interesse omkring mulighederne for en ny værdifokuseret model i Danmark. Workshoppen vil særligt have fokus på temaerne bæredygtighed (grøn, tidsmæssig, økonomisk og social) og mangfoldighed (inklusion, repræsentation, bias, privilegier mv.). Fair Practice Kultur ved Sine Tofte Hannibal og Maj Horn, vil holde et kort oplæg om deres arbejde – og herefter igangsætte arbejdsspørgsmål, som deltagerne kan kaste sig over. 

I den anden del af mini-workshoppen vil Anna-Kathrine Madelung facilitere en praksisnær session med fokus på trivsel, som hører under ”Social” i ESG-kriterierne. ESG står for Environmental, Social, and Governance og er en måde at arbejde med bæredygtighed og socialt ansvar på. For Teater Hund betyder bæredygtig scenekunst, at vi har en holistisk tankegang om, hvordan vi kan skabe nye bæredygtige handlinger i praksis. At arbejde holistisk betyder at være bevidst om alle handlinger vedrørende mennesker, miljø og økonomi fra lokalt til globalt. Bæredygtig scenekunst foregår både i egen scenekunstpraksis og fællesskabet på tværs i branchen. Som kulturinstitutioner arbejder vi for at inspirere hinanden og publikum til at ændre forbrugs- og adfærdsmønstre – og på sigt værdinormer. Ved vores session skal vi derfor øve os på vores praksis og inspirere til nye måder.

Afslutningsvis er der dialog mellem oplægsholderne og deltagere. Kom og få trænet nye tanker og ideer op til hvordan vi arbejder mere bæredygtigt og på en mere mangfoldig basis.