Vil du gerne blive klogere på materialernes klimaaftryk, når du bygger scenografi, syr kostumer eller andet i forbindelse med en forestilling? Men er det lidt uoverskueligt, hvor man lige skal starte, når der skal vælges og designes på den mest hensigtsmæssige måde for klimaet? Frygt ej!
Bæredygtigt Kulturliv NU og Dansk Teater sætter nemlig spot på lige præcis det, når de samles i Kolding den 18. februar til Fagspecifikt kursus: Materialer og design, kostumer og tekstiler. Kurset afvikles i forbindelse med Dansk Teaters Theatre Green Book Acceleratorprogram, som det første i en række af fagspecifikke kurser.
Dagen starter med et inspirerende oplæg af bæredygtighedskonsulent Mathias Peitersen, der vil give en indflyvning i cirkulær økonomi, cirkulært design og bæredygtigt materialebrug i forbindelse med scenekunstproduktioner.
Efter en inspirationstur forbi produktionsplatformen KulturHåndværket, der arbejder med at optimere materialeforbruget i scenografiproduktionen og at give udstillingsgenstande et længere liv, vil det være muligt at deltage i én af to workshops:
- Materialer og design: Bliv klogere på materialernes livscyklus, når der skal designes eller bygges scenografier. Hvilke valg skal man træffe i designprocessen og hvordan bygger man på den bedst tænkelige måde for miljøet. Kom med til en dybdegående workshop med Søren Hall (KulturHåndværket) og Mathias Peitersen (Dansk Teater).
- Kostumer og tekstiler: Skrædder Anne-Sophie Kroner deler i denne workshop ud af sine erfaringer fra bl.a. Det Kongelige Teaters skræddersal, hvor du kan blive klogere på, hvordan du vælger de mest bæredygtige tekstiler. For hvordan vælger man de helt rigtige silkelette stoffer eller kraftige uld, når der skal syes kostumer og rekvisitter?
Kurset finder sted i Kolding Egnsteater, foyeren, tirsdag den 18. februar 2025, kl. 10.30 – 15.30.
Målgruppen er teknikere, byggere, skræddere, scenografer, produktionsansvarlige og scenemestre.
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding og er efter først til mølle princippet indtil pladserne er fyldt ud. Du betaler selv for din transport, og der serveres frokost på dagen.
Danske Scenografers medlemmer er særlige inviterede og kan tilmelde sig ved at sende en mail til Agnete Henneberg på agnete@danskteater.org. Husk at angive, hvilken workshop, du er interesseret i at deltage i. Frist for tilmelding er den 10. februar!