DANSKE SCENOGRAFER

Kulturens Analyseinstitut har udpeget rådgivende panel

Kulturens Analyseinstitut efterlyste tidligere på året kandidater til et nyt rådgivende panel, som de ønskede bredt sammensat.

Danske Scenografer indstillede naturligvis en kandidat fra foreningen, men var også af Instituttet rådet til at gå sammen om udpegninger. Derfor er vi rigtig glade for, at vores stemme er repræsenteret med Dansk Kunstnerråds forperson, Søren Bang Jensen.

Det rådgivende panel består af 28 repræsentanter fra hele kulturlivet – lige fra uddannelsesinstitutioner til museer – og skal fungere som sparringspartner til sit virke. Det er ledelsen og bestyrelsen i Kulturens Analyseinstitut, der har foretaget den endelige udpegning og sammensætning, hvor de naturligvis på bedste vis har forsøgt at opnå bredde, diversitet og mangfoldighed i repræsentationen.

Som det står beskrevet på Kulturens Analyseinstituts egen hjemmeside, så har interessen været overvældende stor: “Mere end 70 forslag er indkommet fra en stor bredde. Fra danske scenografer, forfattere og filminstruktører til musikere, skuespillere og billedkunstnere. Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Dansk Erhverv og Dansk industri har været på banen. Museerne, teatrene, festivalerne, efterskolerne, højskolerne og kulturhusene har budt ind. Akademirådet, Dansk Magisterforening, Kunsthåndværkerne, Skoletjenesten, Statens Institut for folkesundhed, Dansk Folkeoplysnings Fællesråd og Amatørernes Kunst & Kultursamråd har medvirket sammen med andre eller hver især. Ja det er bare et udpluk.”

Panelet skal i 2024 og 2025 medvirke i to årlige seminarer. Deres første møde foregår på Kulturmødet på Mors til august. Her vil Kulturens Analyseinstitut gerne tæt på, hvordan værdiskabelsen i samfundet kan kortlægges, beskrives og analyseres.

Læs mere på hjemmesiden hos Kulturens Analyseinstitut.

Vi glæder os til at følge arbejdet i både Instituttet og det rådgivende panel.