DANSKE SCENOGRAFER

Samtale om forandringer i scenekunsten 3. oktober

Danske Scenografer har løbende samarbejder på tværs for at følge udviklingen i branchen og naturligvis for at skabe synlighed og forbedrede vilkår for vores medlemmer. Derfor følger vi også med i initiativer og arrangementer i kunst- og kulturbranchen generelt. Der er mange relevante tilbud, og det er langt fra alle, vi når omkring.

Torsdag den 3. oktober kl. 16-18 hos Union, Nørre Allé 7, 2200 København, byder scenekunstorganisationen HAU op til videndeling og inspiration på tværs. Her vil Eva Præstiin fra Betty Nansen Teatret og Sargun Oshana, tidligere var direktør for Blaagaard Teater, tale om forandringer i scenekunsten. Fælles for dem begge er, at de har været med til at skabe gennemgribende forandringer i to københavnske scenekunstinstitutioner og udfordret status quo. De vil blandt andet tale om, hvordan de har skabt ændringer der ikke er personafhængige, men bliver til en del af en institutions dna. Hvem har de skabt udviklingen for? Hvordan har de båret sig ad?

Som tidligere kunstnerisk leder fra 2021-2023, var Sargun med til at transformere Teater Grob til Blaagard Teater og med til at definere teatrets nye fokus på mangfoldighed og repræsentation. Eva, der siden 2019 har været co-direktør af Betty Nansen med Elisa Kragerup, har gennem ”Betty Udvikler” gjort op med traditionelle magthierarkier i udviklingen af kollektive arbejdsprocesser og produktionsformater. Med disse to forskellige udgangspunkter og fra både et kunstnerisk og ledelsesmæssigt blik sættes gang i en samtale i gang som forhåbentlig vil inspirere, igangsætte og provokere nye perspektiver, metoder og diskussioner om det at være en institution i udvikling og hvad en scenekunstinstitution skal.

Det er gratis at deltage og arrangementet henvender sig til alle, der arbejder i scenekunstfeltet – læs mere om event og tilmelding her.