Forsikring og pensioner

Danske Scenografer har indgået en ny og bedre pensionsaftale med PFA.

En pensionsordning med mange fordele

Danske Scenografer har sammen med PFA Pension udarbejdet en attraktiv og fleksibel pensionsordning til medlemmerne, der hedder PFA Plus.

**Når du bliver ansat hos en arbejdsgiver, der har en overenskomst med Danske Scenografer og TIO, får du automatisk en pensionsordning i PFA.

Fleksible forsikringer og egne investeringsvalg

Med PFA Plus har du stor indflydelse på, hvordan din pensionsordning skal skrues sammen. Du kan fx vælge, hvordan din opsparing skal investeres. Når du vælger, skal du tage stilling til din risikovillighed, og hvilket afkast du ønsker at gå efter. Du har også mulighed for at justere dine forsikringsdækninger, så de passer til dit liv.

Få overblik på mitpfa.dk

På Mit PFA får du svar på det meste om din pensionsordning og gode råd og vejledning til at udnytte de muligheder, den indeholder. Overskuelige guides forklarer om alt fra opsparing, sundhed til brug af forsikringer.

Mit PFA bliver løbende opdateret med aktuelle nyheder som fx lovændringer. PFA forklarer fordele og ulemper, så du hurtigt kan vurdere, om det er relevant for dig, og hvordan du skal forholde dig. Og med Nem-ID har du hurtig adgang til dine personlige oplysninger og selvbetjening.
Log på mitpfa.dk

Tag stilling til din pension – det betaler sig

Som medlem af Danske Scenografer har du adgang til rådgivning, uanset hvor i landet du befinder dig. Vi anbefaler, at du booker en samtale med en rådgiver fra PFA ca. hvert tredje til femte år, og når der sker ændringer i dit liv. Det kan fx være, at du er blevet gift, skilt, har fået børn eller har købt eller solgt bolig. På den måde sikrer du, at din pension og forsikringer altid passer til dig og dine ønsker.

Du kan selv vælge, om du ønsker webrådgivning via telefon og computer eller rådgivning ansigt til ansigt. Book en rådgivningssamtale på ved at kontakte PFA på 39 17 60 19.

Saml din opsparing og få overblik

Hvis du har flere pensionsordninger, kan det være en fordel at samle dine opsparinger i PFA. Det giver et bedre overblik, og du kan ofte spare penge, fordi du kun skal betale administrationsomkostninger et sted. Der er dog også nogle situationer, hvor det ikke er fordelagtigt. Derfor anbefaler vi, at du taler med en pensionsrådgiver om, hvad der bedst kan betale sig for dig.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til PFA Rådgivningscenter på 70 12 50 00.

Tilmeld dig PFA Indsigt og hold dig ajour med, hvad der sker indenfor pensionsområdet, som kan være relevant for dig, fx lovændringer.
Nogle få medlemmer har forsat en pensionsordning i gennemsnitsrente i PFA. Disse medlemmer kan også se deres forsikringer og opsparing ved at logge på mitpfa.dk.