Teater efterår 2022

”24 mulige afgrunde”

Mandag den 12. september kl. 20.00

Sydhavn Teater, Østre Kapel, Vestre kirkegård

Om den gensidige afhængighed mellem den levende krop og maskinen. Vil maskinen gøre mennesket overflødigt, eller vil den bløde menneskekrop kæmpe imod og genfinde sin nødvendighed i verden?

Du kender det godt, fornemmelsen af at det ikke hjælper.

Lige meget hvad du gør, er resultatet skuffende. Lige meget hvad du gør er resultatet håbløst. Lige meget hvad du gør er der et program, der tjener et par øre, et par kroner på det. Men det er mørkt udenfor og du går ned af gaden og stopper ved et hus uden vinduer. Der er en summen, en knitren om huset. Det er datacentralen, der suser i den mørke nat. Og du ved ikke hvorfor men der begynder du at græde. Det er et sort hus uden ruder og du står udenfor og græder fordi du tænker på alle de data, der summer derinde og du ser omkring dig, og gaden er grå under gadelygterne. Der kommer ingen mennesker ud.

En visuel musikforestilling med digital musik og opera.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Allan Frausing.

Tilmelding senest den 6. september 2022. Pris 50 kr. som betales ved indgangen

 

”Kunsten at være ok”

Tirsdag den 27. september kl. 19.00

Nørrebro Teater

EN DESPERAT POPKOMEDIE!

En musikalsk komedie om ensomhed med nye popsange af Thomas Buttenschøn.

En flok desperate sjæle forsøger at finde sig til rette i en hverdag, de har mistet grebet om. De klamrer sig febrilsk til lattervækkende og meningsløse rutiner, halvvisne parforhold og tyndslidte venskaber, mens de opfinder nye hobbyer for at få samling på tilværelsen.

KUNSTEN AT VÆRE OKAY er en nutidig popkomedie om at føle sig ensom blandt mennesker. Et aktuelt og komisk kig ind i at længes efter nogen eller noget, når verden udenfor skubber til det liv, vi kender. Et portræt af det moderne menneskes krumspring for at holde fast i det genkendelige og trygge, når alt omkring det forandrer sig.

Oplev et stort hold af otte unge, fantastiske skuespillere i en nyskrevet og komisk samtidsfortælling med helt nye popsange af Thomas Buttenschøn, arrangeret af lyddesigner Viktor Dahl og iscenesat af instruktørtalentet Niels Erling. Forestillingen er skrevet af overærlighedsekspert og dramatiker Nanna Cecilie Bang.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Julian Juhlin og lyddesigneren Viktor Dahl

Tilmelding senest den 18. september 2022. Pris 50 kr., som betales ved indgangen.

 

”Gasolin”

Torsdag den 20. oktober 2022 kl.20.00

Østre Gasværk Teater

GLÆD DIG TIL GENHØRET MED SANGENE
– fra det musikalske skatkammer,
når frække chicks og friske fyre giver den max GAS og brager igennem i gasbeholderens magiske rum.

Rabalderstræde, Langebro, Joanna, Dagen før, Det bedste til mig og mine venner, Kloden drejer stille rundt… Gasolin’s sange har været soundtrack til mange danskeres barndom, ungdom og voksenliv.

Nu bliver numrene fra Danmarks største rockband gennem tiderne vakt til live, når Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkøs Teaterkoncert Gasolin’ vender tilbage til Østre Gasværk Teater i en ny version. Den 23. september blændes der op for Teaterkoncert Gasolin’, og rockbandets musikalske skatkammer bliver afsættet for en sprudlende og sansemættet oplevelse for alle, som elsker gassernes bidrag til dansk musikhistorie.

Teaterkoncert Gasolin’ bliver et genhør med de legendariske sange i en helt ny scenografi, hvor Gasolin’ og gasbeholderen forenes i et storslået univers. Den fornyede opsætning vil spejle tidens strømninger. Det bliver både følelsesfuldt, festligt og fandenivoldsk, når frække chicks og friske fyre brager igennem i den gamle gasbeholder på Østerbro.

Teaterkoncert Gasolin’ så første gang dagens lys i midten af 1990’erne på Dr. Dantes Aveny. Her blev koncertopsætningen foldet ud i en revolutionerende og genial tunnelscenografi med stærke effekter og kostumedesigns, og det trak stimer af unge mennesker i teatret. Musikken trådte i forgrunden og understregede, at teateroplevelsen ikke nødvendigvis skulle dikteres af stringente handlingsforløb. Det blev banebrydende for dansk scenekunst, og Teaterkoncert Gasolin’ blev en kæmpe succes. Siden dengang har teaterkoncerten samlet fulde sale på tværs af generationer igen og igen på bl.a. Aveny-T, Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater, og Kåre Bjerkøs fremragende versioner af Gasolin’s sange er efterhånden blevet selvstændige klassikere, som minder os om oprør og fællesskab.

Instruktør Nikolaj Cederholm og musikalsk arrangør Kåre Bjerkø har været med, siden Teaterkoncert Gasolin’ første gang lagde gaderne øde. I samarbejde med scenograf Kim Witzel vil de skabe det bedste til dig og dine venner. På scenen møder flere af teaterkoncertens veteraner som Jimmy Jørgensen også nye, unge talenter.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Kim Witzel

Tilmelding senest den 9. oktober 2022. Pris 100 kr., som betales ved indgangen.

 

”Insideren”

Torsdag den 1. december 2022 kl. 20.00

Teater V

INSIDEREN handler om grådighed og bedrag. Den sætter “ansigt” – og kommer ind bag frontallapperne – på en repræsentant for den finansielle sektor, som gradvist går længere og længere i form af at lænse statskasserne rundt omkring i Europa.

Publikum kommer til at sidde med høretelefoner på under forestillingen og ved hjælp af 3D lyd (binaural lyd) får man indblik i en overvældende verden i 3D lyd.

Insideren selv bliver suppleret med anonyme stemmer fra den yderst anonyme del af den finansielle verden – et transnationalt aristokrati, der handler med næsten uindskrænket massiv indflydelse og magt. Men også et lyddesign, der kan flytte publikum rundt i tid og sted.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Signe Krogh m. fl.

Tilmelding senest den 20. november 2022. Pris 50 kr., der betales ved indgangen

N.B. Vi vil særligt focusere på forestillingens unikke lyddesign, så vores lyddesignere vil få fortrinsret til at komme med.