Teater og arrangementer 1. halvår 2023

 

”Amadeus”

Torsdag den 26. januar 2023 kl. 19.30

Det Kongelige Teater

Oplev den vilde, medrivende, storslåede og ikke mindst musikalske historie om Mozarts storhed og fald på Gamle Scene!

Det bliver ikke større, når Det Kongelige Teater præsenterer Peter Shaffers moderne klassiker Amadeus. Kostumer, skuespillere, scenografi og ikke mindst Mozarts fantastiske musik er fra øverste hylde, så der er lagt op til et brag af en oplevelse med fantastisk musik og en historie, der griber om hjertet og underholder på én gang.

Komponisten Salieri har brugt hele sit liv på at opnå berømmelse og rigdom for sin musik. Da Mozart dukker op med sit uovervindelige musikalske talent og frarøver Salieri hans hårdt tilkæmpede position, spirer misundelsen i Salieri, og en ondskabsfuld plan udklækkes.

Den barnagtige og livsglade Mozart hvirvles ind i intriger og rygter på magtens bonede gulve, men hans egne dæmoner gnaver ubønhørligt i hans skrøbelige sind. Til sidst kan end ikke hans elskede Constanze redde ham. Salieri står sejrrigt tilbage, men hans samvittighed æder ham langsomt op indefra. Som i en grufuld drøm ser Salieri tilbage på sine gerninger, og det er her publikum inviteres ind i historien, hvor vi kommer helt tæt på geniet, kærligheden, magten, musikken og hadet.

Amadeus er fyldt med noget af Mozarts bedste musik spillet på scenen af Det Kongelige Kapel. Sammen med dygtige sangere og dansere og eminente skuespillere bringer de dette fængslende drama til live.

 Efterforestillingen er der samtale med scenografen Maja Ravn

Tilmelding senest den 18. januar 2023. Pris 50 kr. som betales ved indgangen

 

”Carl Bloch – forført”

Onsdag den 22. februar 2023 kl. 17.00

Udstilling, Statens Museum for Kunst

En superstjernes deroute

Få danske kunstnere har lidt samme skæbne som Carl Bloch. Mens han levede var han berømt og højt rangeret, men efter sin død blev han stort set skrevet ud af kunsthistorien og hans billeder sat på magasin. Kritikerne hævdede, at hans kunst var utidssvarende. Han var ikke moderne “på den rigtige måde”.

Men publikum holdt fast i Bloch. Hans virtuose teknik og evne til at fortælle en historie blev ved med at fascinere, og hans maleri Fra et romersk osteria er den dag i dag SMK’s mest populære kunstværk.

Gå på opdagelse i Blochs imponerende livsværk

Med en ny stor udstilling præsenterer SMK Carl Bloch som en grænsegænger mellem guldalderen, som han kom fra, og den moderne, splintrede verden, han døde på kanten af.

I udstillingen vil du kunne se et stort udvalg af Blochs malerier: Religiøse billeder, sentimentale og komiske motiver, gryende realisme, historiemalerier og meget mere. Carl Bloch favnede det hele. Vær med, når SMK genfortæller historien om en af dansk kunsts mest hyldede kunstnere og inviterer til at gå på opdagelse i hans imponerende livsværk.

Udstillingsscenografen Pernille Jensen vil vise rundt og fortælle om udstillingen.

Efter rundvisningen er der mulighed for på egen hånd at se museets Matisse-udstilling.

Tilmelding senest den 16. februar 2023. Deltagelse er gratis.

 

”Bæredygtigt design og produktion”

Torsdag den 23. februar 2023 kl. 19.30 – 22.00

Bæredygtighedssalon med oplæg og diskussion, Betty Nansen Teatret

På denne 3. ”salon” vil fokus være på samarbejde med producenter og byggere. Der vil blive sendt nærmere information ud direkte til alle medlemmer, når programmet er helt på plads.

Tilmelding ikke nødvendig.

 

”Farvel til Madonna”

Tirsdag den 28. februar 2023 kl. 20.00

Teaterforestilling, Republique

 How to Kill a Dog er tilbage, og i FARVEL TIL MADONNA vender Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen kritisk blikket mod luder/madonna-komplekset.

I en rituel seance bryder vi ud af det årtusind lange kvælertag, de patriarkalske fortællinger har haft om den rene madonna og djævelske, kvindelige forfører. Selv om vi prøver at glemme, hvad vi har lært om dagen, så drømmer vi om det om natten, historien og kulturen infiltrerer vores sjæleliv, og det fucker os up. Vi længes efter en forløsning: et musikalsk orgie af krop, sved, hår, negle og ekskrementer til tonerne af messe, salmer og fællessang. Vi vil omskrive historien og give plads til nye drømme, vi tager afsked med en myte og byder en ny superstjerne velkommen.

FARVEL TIL MADONNA afslutter trilogien om det oprørske hundyr, der blottede sin skam i VELKOMMEN TIL PANDORA og problematiserede den unge kvinde som valuta i en kapitalistisk og mandsdomineret verden i LOLITA FOR ALTID.

How to kill a dog x Teater Republique

Teater Republique er stolte af at have præsenteret duoens to første forestillinger og have etableret et strategisk partnerskab med dem, som rækker langt ind i fremtiden. Kunstnerduoen passer smukt ind i Teater Republiques erklærede ambition om at vise foruroligende, kunstnerisk ambitiøse værker, der undersøger hvad teaterformen kan i en samtidskunstnerisk kontekst. Helt uden at skele til, hvordan man plejer, burde og kunne lave teater.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Petruska Miehe-Renard.

Tilmelding senest den 16. februar 2023. Pris 50 kr., som betales ved indgangen.

 

”Illiaden”

Tirsdag den 14. marts 2023 kl. 20.00.

Teaterforestilling Betty Nansen

Det hele begynder med et skænderi. Kong Agamemnon stjæler den unge slavinde Briseïs fra Achilleus (ham med hælen). Og så er der ellers 50 dages død og ødelæggelse, heltemod og episke kampe – og ikke et ord mere om Briseïs.

Dette er Iliaden, som man kender den – og det er også noget helt andet. Det er musik, humor, og øjeblikke af uhyggelig spænding og ubehag. Det er stort og respektløst og omvæltende. Her er Iliaden et kampskrift for svaghed og sårbarhed, en invitation til at revidere vores heltehistorier og inkludere nederlag, smålighed, afmagt og misundelse.
Udgangspunktet for den norske stjerne­instruktør Eline Arbos gendigtning af Iliaden er kritik af en kultur, der siden oldtiden har sat styrke over svaghed. Mand over kvinde. Rig overfattig. Konge over slavinde.

Forestillingen er skabt som en del af en samlet proces kaldet BETTY UDVIKLER i samarbejde med Bikubenfonden. Her udvikles forestillinger på tværs af kunstarterne over længere stræk med workshopforløb og kollektive tanker.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Ida Marie Ellekilde.

Tilmelding senest den 3. marts 2023. Pris 50 kr., som betales ved indgangen

 

”Det porøse menneske”

Teaterforestilling, Sydhavn Teater, Østre Kapel, Vestre Kirkegaard

Tirsdag den 20. juni 2023 kl. 20.00

Køb. Brug. Vær bedst. Er bevidsthedsforandring en reel mulighed for oprør mod en verden, der er løbet løbsk i forbrug, konkurrence og oplevelsesindustri?

Teaterhybriden ”Det Porøse Menneske” er en opdagelsesrejse ind i hovedpersonen, Alex, bevidsthed. Alex har den særhed, at hun oplever sig selv som halvt menneske, halvt træ. Hun er biolog og iværksætter en laboratorieundersøgelse af sig selv og sin vegetabilske natur.

Gennem lyd og animation synker vi ind i de paralleluniverser hovedpersonen Alex indeholder. Et lydbad skaber er et kontemplativt rum, hvor publikum inviteres til udånding og ro. Animationerne er en iboende kraft i Alex, et biodynamisk oprør mod udnyttelse af naturen, en kosmisk civilisationskritik der kommer ud som en spirituel vrede.

Efter forestillingen er der samtale med scenografen Marie Rosendahl Chemnitz

Tilmelding senest den 11. juni 2023. Pris 50 kr., som betales ved indgangen.