”Skål for de utilpassede”

7/3 2016

Til Bodilfesten lørdag d. 5. marts blev dette års modtager af Henning Bahs-Prisen offentliggjort. Filmkritikernes valg er faldet på Mia Stensgaard for hendes scenografiske arbejde til ”Mænd og Høns”.

 

Juryens motivation

Scenografer er verdensbyggere. Sammen med en instruktør skal de finde ud af, hvordan det univers, en historie foregår i, skal se ud. Det er et stort arbejde, hvad end det drejer sig om fortid eller nutid, fantasi eller virkelighed.

Meget er genkendeligt i ”De grønne slagtere,” ”Adams æbler” og ”Mænd og høns.” Men det hele er alligevel lidt til en side. Årets modtager af Henning Bahs-prisen opbygger skæve verdener for Anders Thomas Jensen, hvor instruktørens mildest talt excentriske figurer naturligt hører hjemme.

Dekadencen og forfaldet er markant i deres seneste samarbejde, ”Mænd og høns,” men udgør også rammerne for et hjem for fem meget forskellige brødre og deres mange dyr. Det er et særegent og pirrende univers, fuld af detaljer og overraskelser, man kan gå på opdagelse i.

 

Uddrag fra Mia Stengaards takketale

”Tak til Bodilkomiteen. Det er over 15 år siden, at Anders Thomas og jeg lavede vores første film sammen. Han er et af de mennesker, der har betydet allermest for mig. Hans arbejde er dybt personligt og helt uden for kategori. Han interesserer sig for at integrere production designet på et meget tidligt tidspunkt i manuskriptet, og det er afgørende. Jeg er meget stolt af filmen og det er dejligt, at der er så mange der er vilde med den. Anders Thomas er nu bosat i L.A., og jeg tror desværre, at vi har mistet ham til Hollywood. Skål for de utilpassede!”

 

”Mænd og høns” er en sort komedie, der er skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen. Filmen er den næstmest sete danske biograffilm i 2015 med flere end 350.000 solgte billetter. Mia Stensgaard vandt i februar en Robert for samme film.

 

Tidligere vindere af Henning Bahs-Prisen

2015: Rie Lykke for ”Kapgang”

2014: Rasmus Thjellesen for ”Kvinden i Buret”

2013: Niels Sejer for ”En Kongelig Affære”

2012: Charlotte Bay Garnov og Peter Grant for ”Dirch”

 

Læs mere her

Mia Stensgaard

Bodilprisen

Mænd og høns