Ansøgningsfrist til refugium i Skagen

9/3 2018

D. 31. marts er der ansøgningsfrist for legater til ophold på refugiet Klitgården, der ligger i Skagen. Som medlem af Danske Scenografer har du mulighed for at fordybe dig i fred og ro med relativ beskeden egenbetaling.

Klitgården Refugium

Klitgården er et refugium for videnskabsmænd, forskningsmedarbejdere og kunstnere, som har brug for at kunne koncentrere sig om et projekt eller et værk. Der er i alt plads til 15 personer.
Den enkelte gæst får et værelse med arbejdsbord og adgang til fælles rum. Derudover er der tre atelierer. Tre daglige måltider bliver serveret. Der er ikke indrettet et lydisoleret musikrum. Derfor kan Klitgården kun tage imod musikere og komponister, som bruger instrumenter med høretelefoner.

Læs mere om Klitgården

Mulighed for legat

Der bliver i perioder stillet legater til rådighed for kunstnere til arbejdsophold på Klitgården fra forskellige fonde. Disse legater dækker som regel opholdsudgifterne på Klitgården i to uger, på nær en egenbetaling på 110 kr. pr. dag. Dansk Kunstnerråd er som medlem af bestyrelsen for Klitgården Fonden med til at uddele disse legater og har indstillet tre medlemmer til legatudvalget.

Der er ansøgningsfrister to gange årligt, 31. marts og 30. september, og ansøgningerne skal sendes til Klitgården Fonden, Damstedvej 39, 9990 Skagen, eller pr. mail til info(at)klitgaarden.dk.

For ansøgere gælder, at man skal være medlem af en af Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer, og at man ikke skal have modtaget et tilsvarende legat i de seneste to år. Ansøgningen skal indeholde en grundig beskrivelse af det projekt, som man vil arbejde med, og CV skal være vedlagt.

Læs mere om muligheden for legat