To gratis IT-kurser

30/8 2017

I september og november afholdes der IT-kurser, der er støttet af Scenografernes Rettighedsfond. Kurserne er derfor gratis for medlemmer at deltage i. Kurserne omhandler henholdsvis brugen af AutoCAD på begynder niveau og SketchUp for øvede. Bemærk, at der til det første kursus er tilmeldingsfrist d. 3. september.

 

AutoCAD for begyndere

Mandag den 11. september, torsdag den 14. september, mandag den 18. september og torsdag den 21. september 2017 – alle dage fra kl. 17.00 – 21.00. Kurset afholdes i DS’ lokaler i Kgs. Nytorv 21 B.

Kursets tilrettelægges af underviser, suppleret med indhold på baggrund af deltagernes ønsker og behov. Undervisningen støttes med et kompendiemateriale, der kan bruges som opslagsværk under og efter kurset. Kompendium i PDF-format samt øvelsesfiler sendes til deltagerne en uge inden kursusstart.

Udbytte

Deltagerne introduceres til brugen af AutoCAD, helt fra bunden. Der vil være særligt fokus på anvendelsen af programmets basale navigations-, tegne- og snapfunktioner. Vi kigger også på dimensionering, tekst og skravering samt brug af blokke og paperspace. Deltagerne prøver kræfter med de mange nye værktøjer gennem en række mindre opgaver. Afslutningsvis demonstreres, hvordan tegninger eksporteres som PDF-filer og printes i målfast skala.

Forudsætninger

Alle deltagere skal sidde ved hver sin PC eller Mac, der skal være udstyret med en mus med scroll-hjul. Den nyeste version af AutoCAD (eller AutoCAD LT) skal være installeret på computerne. Programmet kan downloades i en 30 dages prøveversion her: www.autodesk.dk/products/autocad/free-trial. Ingen andre programmer er nødvendige under kurset.

Underviser: Stefan Kaplan.

Tilmelding

Tilmelding senest den 3. september 2017.

 

SketchUp for øvede

Torsdag den 9. november 2017 kl. 17.00 – 21.00 og tirsdag den 14. november kl. 17.00 – 21.00. Kurset afholdes i DS’ lokaler i Kgs. Nytorv 21 B.

Kurset giver et dybere kendskab til de mange muligheder i SketchUp.

Udbytte

Med udgangspunkt i en dialog med deltagerne demonstreres mange af de mere avancerede funktioner i SketchUp. Vi kigger bl.a. på sandbox-værktøjet og Photomatch, og downloader nogle af de mange gratis plugins, der kan effektivisere arbejdet med SketchUp. Der introduceres også til programmet LayOut, som bruges til at skabe målfaste 2d-tegninger af de rumlige SketchUp-modeller. LayOut følger med SketchUp PRO. Kurset suppleres med et større kompendiemateriale til brug under og efter undervisningen.

Forudsætninger

For at deltage i kurset bør, man have de grundlæggende færdigheder i SketchUp og bruge programmet jævnligt. Egen PC eller Mac samt mus med scroll-hjul skal medbringes.
SketchUp PRO skal være installeret og fungere inden kursusstart. Programmet kan downloades her: www.sketchup.com/download/all. SketchUp PRO kan prøves gratis i 30 dage. Derefter koster en licens ca. 4.900,- ex moms: www.sketchup.com. Ingen andre programmer er nødvendige under kurset.

Underviser: Stefan Kaplan.

Tilmelding

Tilmelding senest den 29. oktober 2017.