Hvem skal formidle Danmarks teaterhistorie?

18/12 2018

Torden & Lynild er blevet prækvalificeret som en af tre budgivere til at udvikle en udstilling, der ikke har fået et samlet løft de seneste 100 år. Der er tale om Teatermuseet i Hofteatrets permanente udstilling, der i forlængelse af en storstilet renovering, skal gentænkes, så den bliver tidssvarende og relevant anno 2022.

Bag Torden & Lynild står scenograferne Sebastian David Tingkær og Sigrid Bennike. De har til denne opgave dannet team med Stouenborg ApS, der ledes af lysdesigner Kasper Stouenborg, som også har teaterbaggrund. Konkurrenceforslagene skal indleveres d. 1. marts 2019, og det offentliggøres i maj, hvem der har vundet. Herefter følger en lang proces, hvor den kommende permanente udstilling tages med ind i renoveringen af museet, som forventes genåbnet med udgangen af 2022.

”Det er et vildt projekt og en mulighed, som du kun får en gang i livet. Vi er de eneste med teaterbaggrund, der er kvalificeret til den afgørende runde, og sammen med Kasper håber vi på, at vi får lov til at genfortolke teatermuseet og gøre det til et sanseligt og levende museum baseret på dramaturgiske principper,” siger Sigrid Bennike.

De andre prækvalificerede konstellationer er Thøgersen & Stouby/Engelbrecht Construction/Oddfischlein og JAC Studio/Dark Matters/fortheloveoflight.

Om Teatermuseet i Hofteatret

Hofteatret stammer fra 1767 og ligger ved Christiansborg ridebane lige bag ved Folketinget i København. Teatret har – som navnet og placering mere end antyder – oprindeligt været tilknyttet hoffet, og det har siden 1922 fungeret som Danmarks teatermuseum. Selve museet blev dannet i 1912 og flyttede altså efter en tiårig periode til Hofteatret. Museet besidder en omfattende historie og samling af teatergenstande, der tegner et rigt billede af dansk teaters udvikling gennem de seneste 300 år.

Læs mere

Om Torden & Lynild

Torden & Lynild er et designbureau, som udvikler rumligt design og XD (Experience Design) primært til museer og scenekunstproduktioner. Torden & Lynild modtog i 2015 Årets Reumert i kategorien Årets Scenograf for ”Amandaværelset” (Det Kongelige Teater).

Læs mere