Kommende arrangementer for medlemmer

18/2 2020

Danske Scenografer har en række attraktive arrangementer i dette halvår, og nu er den opdaterede liste klar. Vi har allerede været på rundvisning på Arbejdermuseet, og lørdag d. 22. februar gælder det så ”denungewertherslidelser” på S/H i Kødbyen i København. Hvad vi ellers tilbyder af udstillinger, forestillinger og kurser, kan du se nedenfor.

 

”Anna Ancher” - Onsdag den 18. marts 2020 kl. 17.00

Rundvisning på udstilling på Statens Museum for Kunst. Udstillingsscenografen, Pernille Jensen, vil stå for rundvisningen.

"I hendes malerier fandtes noget som ingen af os andre ejede i samme grad, en stille hengivenhed til opgaven og en kolorit som var så mættet og saftig at man nød den som moden frugt.” Sådan skriver den svenske maler Oscar Björck i 1929 om den danske maler Anna Ancher (1859-1935).

Kom helt tæt på en kunstner, der var meget mere moderne end hendes samtid indså, når vi til foråret inviterer til et nyt blik på Anna Ancher. Udstillingen er tilrettelagt i samarbejde med Skagens Kunstmuseer.

Tilmelding senest den 4. marts 2020. Deltagelse er gratis

 

”SketchUp for begyndere” - Mandag den 23. og torsdag den 26. marts 2020 kl. 17.00 – 21.00

Kursus Kgs Nytorv 21 B. På kurset introduceres til programmets grundlæggende modelleringsværktøjer.

Udbytte: Deltagerne får et grundlæggende kendskab til et stærkt og enkelt 3d-tegneprogram, når det gælder opbygning og undersøgelse af rumligheder i fra bygningsskala og helt ned i detaljen. Indlæringen går hurtigt, da programmet er meget intuitivt opbygget. Kurset suppleres med et større kompendiemateriale til brug under og efter undervisningen.

Forudsætninger: Egen PC eller Mac samt mus med scroll-hjul skal medbringes. SketchUp Make 2017 (gratis) eller nyeste version af SketchUp PRO skal være installeret og fungere inden kursusstart.

Programmet kan downloades her: www.sketchup.com/download/all. Ingen andre programmer er nødvendige under kurset.

Tilmelding senest den 9. marts 2020. Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis.

 

”Natten er dagens mor” - Onsdag den 15. april 2020 kl. 19.30

Teaterforestilling, Folketeatret. Natten er dagens mor er en moderne klassiker, som sætter livet i en misbrugs-familie i et mørkt lys uden mange formildende omstændigheder. Efter forestillingen er der samtale med scenografen Sisse Gerd Jørgensen.

Preben Kristensen, Ellen Hillingsø, Anton Hjejle og Nicolai Jørgensen er en familie i krise, hvor alkoholisme, bekymringer om økonomi, tvivl om identitet og desperat længsel efter at komme væk kæmper med frustrationen over at være bundet til hinanden. I længsel efter kærlighed kredser mændene i familien om moderen, som balancerer i et spind af hensyn og selvopholdelsesdrift, der på et splitsekund kan forvandle ømhed til aggression. Faderen er alkoholiseret, moderen er lungesyg, og de to sønner er præget af en opvækst i utryghed, løgn og fortielse. Alle er de fanget i et gentaget destruktivt mønster, de ikke er i stand til at bryde ud af. Få kan som Norén skildre den ætsende klaustrofobi, der hersker i en familie, hvor alle er ødelagt af det ensomme liv i familiens fængsel.

Natten er dagens mor er Lars Noréns delvist selvbiografiske gennembrudsdrama fra 1982; det er en hudløst ærlig skildring af de mekanismer, der træder i kraft i en familie, som lever med et misbrugsproblem, og hvor børnene rammes hårdest af alle.

Tilmelding senest den 1. april 2020. Pris 50 kr. der betales ved indgangen

 

”Amdusat.en iltmaskine” - Onsdag den 29. april 2020 kl. 20.00

Teaterforestilling, Republique. En mand ligger døende på et sygehus, mens den ægyptiske solgud rejser gennem underverdenen. Efter forestillingen er der Artist talk med bl.a. Kirsten Delholm.

Teater Republique og Hotel Pro Forma åbner portene til en dobbeltsidet bevidsthedsrejse. På den ene side følger vi historien om den ægyptiske solguds rejse gennem dødsriget. På den anden side præsenteres vi for en mand, som er dødeligt syg af lungebetændelse og indlagt på Holbæk Sygehus. Som en døende, der glider ind og ud af bevidstheden, bevæger vi os mellem virkeligheden og underverdenen, der smelter sammen i ord og billeder. Sygehusets dødsleje er fortællingen, den ægyptiske underverden er formen. Manden, vi møder på Holbæk Sygehus, er far til forfatteren Harald Voetmann, som fortæller historien. Med galgenhumoristisk sans for livets grundvilkår og dødens uafvendelighed, fortæller forestillingen om det at give slip på livet. Et personligt rum spejler sig i et mytologisk, og begge forenes de i store maleriske scenebilleder bredt ud over et 28 meter langt lærred. AMDUAT.

En iltmaskine er 2. del af Hotel Pro Formas underverdenstrilogi 2019-21.

Tilmelding senest den 15. april 2020. Pris 50 kr., der betales ved indgangen

 

”Opfølgning på SketchUp for begyndere” - Torsdag den 7. maj 2020 kl. 17.00 – 21.00

Kursus Kgs Nytorv 21 B. På kurset gennemgås og løses udfordringer fra den første brug af SketchUp.

Udbytte: Kurset tager udgangspunkt i deltagernes behov og ønsker. Ved gennemgang af basale værktøjer i fra begynderkurset opnås større tryghed i arbejdet med SketchUp.

Forudsætninger: Det forudsættes, at man tidligere har deltaget i kurset "SketchUp for Begyndere". Egen PC eller Mac samt mus med scroll-hjul skal medbringes. SketchUp Make 2017 (gratis) eller nyeste version af SketchUp Pro skal være installeret og fungere inden kursusstart. Programmet kan downloades her: www.sketchup.com/download/all. Ingen andre programmer er nødvendige under kurset.

Tilmelding senest den 26. april 2020. Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis.

 

”LayOut til SketchUp PRO” - Tirsdag den 19. maj 2020 kl. 17.00 – 21.00

Kursus Kgs Nytorv 21 B. På kurset introduceres til programmet LayOut, som følger med SketchUp Pro.

Udbytte: Deltagerne introduceres for de basale funktioner i programmet LayOut, som følger med SketchUp Pro. LayOut anvendes til at skabe målfaste 2d-tegninger af rumlige SketchUp-modeller. 2d-tegningerne kan let målsættes, udstyres med tegningshoved m.m. Ændringer i SketchUp-modellen afspejles direkte i 2d-tegningerne i LayOut.   

Forudsætninger: Det forudsættes, at man tidligere har deltaget i kurset "SketchUp for Begyndere". Egen PC eller Mac samt mus med scroll-hjul skal medbringes. LayOut kræver en licens til SketchUp PRO, som skal være installeret og fungere inden kursusstart. SketchUp PRO kan downloades her: www.sketchup.com/download/all. Ingen andre programmer er nødvendige under kurset.

Tilmelding senest den 5. maj 2020. Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis.