Sabine Hviid modtager hæder for Antboy

21/12 2016

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Film tildeler Sabine Hviid en præmiering for scenografi til filmen ’Antboy III’. Hviids hæder er en af fem premieringer, som udvalget har valgt at tildele. Præmieringer fra Statens Kunstfond bliver tildelt kunstnere, som har skabt et værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet.

Øvrige modtagere er instruktør Puk Grasten for '37', instruktør Sine Skibsholt for 'Dem vi var', instruktør Nicholas Winding Refn for 'The Neon Demon'' samt trioen Rúnar Rúnarsson, Sophia Olsson og Jacob Secher Schulsinger for 'Sparrows'.

 

Udvalgets begrundelse

"Men sit gennemført genrebevidste production design på Antboy III har Sabine Hviid leveret en æstetisk hyldest til superhelteuniverset. Med begrænsede midler har hun formået at skabe en legesyg scenografi med høj production value og et særegent aftryk. Antboys verden er på samme tid farvestrålende fortegnet og stringent i sin enkelhed. I filmen om den lille superhelt skinner Sabine Hviids kærlighed til genrefilmen tydeligt igennem, ligesom det også har været tilfældet i hendes arbejde på andre genrefilm som graviditetsgyseren ’Shelley’ (2016) og varulvefilmen ’Når dyrene drømmer’ (2014), hvoraf sidstnævnte velfortjent indbragte hende en Robert for årets scenograf.“

 

Læs mere om de fem premieringer

Læs mere om Sabine Hviid