Tag børnene med på museum i N.Y.

26/9 2016

Luise Midtgaard har været på studietur i New York for at studere museumsformidling, der henvender sig til børn. Byens børnemuseer har vidt forskellige profiler og benytter sig ligeledes af meget forskellige formidlingsgreb. Midtgaard har udvalgt tre museer, som hun anbefaler at besøge med børn.

 

Brooklyn Children’s Museum

Museets udstillinger var delt mellem en fast sanseudstilling (legeplads med fokus på sansning) forbeholdt de mindre børn, en temaudstilling (som havde til formål at formidle fakta) og en særudstilling (som var under opbygning). I temaudstillingen var der masser af meget gode eksempler på analog hands-on formidling. De voksnes plads – helt fysisk plads til at være der - var til gengæld lidt overset, hvilket var ærgerligt, da der var lagt meget op til dialog mellem børn og voksne.

 

Besøg museets website

 

Children’s Museum of the Arts

Et museum på Manhattan, som udstiller professionel kunst med børnepublikummet for øje. Værkerne havde enten et barnligt, eventyrligt eller meget detaljerigt præg. Men det var ikke ufarlige eller ligegyldige værker, og jeg ville have nydt at være der sammen med børn og oplevet deres reaktion. Museet havde stor opmærksomhed på formidling, men desværre hovedsageligt som parallelle aktiviteter – workshops af forskellige slags i tilstødende rum. Workshops lagde sig temamæssigt op ad værker i udstillingen, men der blev ikke gjort yderligere for at koble de to ting eller for at formidle og åbne værkerne.

 

Besøg museets website

 

National Museum of Mathematics

Et museum dedikeret til matematikken med særligt fokus på matematikken i naturens former og systemer, der er til stede overalt i vores hverdag. Masser af sjove elementer at lege med og undersøge. Kan virkelig anbefales.

 

Besøg museets website