Ung duo modtager 2017-Reumert

14/6 2017

Ida Grarup Nielsen og David Gehrt modtager årets Reumert for deres scenografi til ”Erasmus Montanus”, der er opsat på Aarhus Teater i samarbejde med Sort/Hvid. Gerth og Grarup blev færdige på teaterskolen i sommers, og det er altså allerede i deres første sæson, at de kan sætte et Reumert-hak i bæltet.

 

Juryens motivation

I Gehrt & Grarups scenografi er Nutidsdanmark fladt som pap og i sort/hvid. Derfor er Erasmus Montanus hvid i hovedet og sort i tøjet, og derfor er landsbyens lillebitte kirke skåret i danskhedens pap. Kun en rød dino forstyrrer dumheden. Takket være scenografien forstår vi både vanvidskomikken og nationaltragedien i Erasmus’ kamp for en verden i 3D.

 

De nominerede

Øvrige nominerede var Adam Ryde Ankarfeldt og Magnus Pind Bjerre (videodesign), Jesper Kongshaug (lysdesign), Anne Mette Fisker Langkjer (scenograf), Wali Mohammed Barrech (kostumedesigner), Kristian Hverring (lyddesign og tonemester) for ”NeoArctic” af Hotel Pro Forma. Christian Albrechtsen for ”Drengen der ville være vægtløs,” Aalborg Teater, ”Lang dags rejse mod nat,” Det Kongelige Teater og ”Sort Vand,” Betty Nansen Teatret.

 

Læs mere om Reumert 2017

Læs mere om David Gehrt

Læs mere om Ida Grarup Nielsen

 

Årets talentpris

Benjamin la Cour modtager årets talentpris for sin scenografi til ”Klokkeren fra Notre Dame – The Musical” på Fredericia Teater. Benjamin er uddannet i Theatre Design på NYU Tisch, Design for Stage and Film i 2015.

Juryens motivation: I ”Klokkeren fra Notre Dame” sætter Benjamin la Cour nye visuelle standarder for musicalgenren. Videodesignet forener en klassisk og en ny scenografitradition, hvor han transformerer det gamle biografteater i Fredericia til en katedral i Paris – lige for øjnene af os.

 

Læs mere om Benjamin la Cour