Vellykket besøg fra Shanghai Theatre Academy

26/5 2016

To studerende fra Shanghai Theatre Academy er tæt på enden af deres fem uger lange studietur i Danmark. De centrale temaer for besøget har været scenografi og kostumers samspil med lys samt en undersøgelse af teatret uden for de traditionelle rammer.

Under deres ophold i Danmark har de besøgt og været involveret i en lang række projekter. Afslutningsvis er de i Norge sammen med Jesper Kongshaug, som laver Shakespeares Stormen på en lille ø ud for Haugesund.

De har været på Hotel Pro Forma og følge deres kommende forestilling Neoartic, som får premiere til august. I Helsingør har været sammen med Maja Ziska og fulgt hendes arbejde med en udstilling om Hamlet. Jesper Kongshaug har haft dem med ind på Tivolis udviklingsafdeling, hvor de har fået indblik i de fremtidige projekter og deres tilblivelse. H.C. Andersens Tommelise møder i disse uger Cykelmyggen Egon, og de kinesiske studerende nåede at overvære de afsluttende prøver på Østre Gasværk.

Det er anden gang, at der arrangeres en studietur for kinesiske studerende. Første gang var i 2014. Besøget bliver realiseret med støtte fra Lysdesignernes Ophavsretsforvaltning (LOF). Læs mere om Lysdesignernes Ophavsretsforvaltning.