Copenhagen Light Festival - lysevent i byens rum - en frivillig forening

Copenhagen Light Festival finder sted i den indre by i København i februar måned hvert år - siden 2017.

Alle seriøse bidrag er velkomne. Se hjemmesiden: CopenhagenLightFestival.org

 

Lyskunst er en meget udtryksfuld kunstart, men den er også stille, hvilket giver plads til meditative oplevelser og fælles fordybelse. Hvis du har været med på en lysfestival før, ved du, hvordan lyset kan fremhæve bybilledet på overraskende måder i vinternætterne ved at oplyse omgivelserne og eksperimentere med farve og bevægelse. Nøje udvalgt lyd kan også bruges til at forbedre oplevelsen.

Copenhagen Light Festival bygger på en blomstrende og kompetent lyskunst- og designscene med stærke traditioner, som skaber plads til vækst og aktiviteter, der får os til at sætte mere pris på vores bymiljø. Festivalen skaber lysoplevelser på et internationalt niveau og samler dem i byområder og på utraditionelle steder, hvor et stort og bredt publikum kan nyde dem – og vi holder også øje med lovende talenter og overraskelser.

 Disse unikke oplevelser er koncentreret omkring Københavns indre by og havneområde, og de er spændende for de kulturelt interesserede og egnede til familier med børn. Vi rækker ud til både begyndere og feinschmeckere, lokale og turister. Formålet med festivalen er at fremhæve byens mange forskellige områder, såsom parker, torve, facader og hemmelige steder, samt at vise nye værker og installationer fra både etablerede og vordende kunstnere. Vi realiserer denne vision med en kunstnerisk strategi, som fremhæver international kvalitet og præsenterer den stærke danske lyskultur. Copenhagen Light Festival er en paraplyorganisation, som samler en række sideløbende kulturelle begivenheder i februar og skaber opmærksomhed omkring dem.

Værkerne ved Copenhagen Light Festival har fået sponsoreret grøn strøm fra vindenergi, fra Ørsted.

Festivalen modtager støtte fra Københavns Kommune, Strømma Tours, Louis Poulsen, Tivoli, Real Dania og mange flere.

Se video: https://youtu.be/GYjo4Fcp0wU

 

Jesper Kongshaug er formand for bestyrelsen - der er en frivillig forening - med lønnet sekretariat, teknikere og kunstnere.

Lysfestival i København siden 2017
Hans E. Madsens og Frederik Dahl Houghs værk fra 2021

Andre værker af samme medlem

"AMDUAT - en iltmaskine" af Hotel Pro Forma

Vertical Road - Akram Khan Company

BLIXEN - ny ballet

Madame Butterfly

War Sum Up - Hotel Pro Forma

Meistersinger

Andre værker af samme type

Barberen i Sevilla

Sylfiden

Heksejagt

Cykelmyggen Egon

Madame Butterfly

Ungdom

LABYRINTH

Barselstuen 2,0

Orestien

"AMDUAT - en iltmaskine" af Hotel Pro Forma

Welcome to the Internet

BLIXEN - ny ballet